Välj modell
Använd chassi-nr.
Välj modell från lista
Sök efter produkter

Villkor

Allmänt

 

Priserna på sidan visas i SEK både exkl. och inkl. moms (25%)

Vi förehåller oss rätten att vid uppenbara fel i produktkatalogen t.ex. pris eller information korrigera felet i efterhand. Man har självklart rätt att annullera sin order om man inte accepterar korrigeringen och ingen korrigering sker utan att kontakt med kunden tagits.  

Vi förbehåller oss även rätten att annullera en beställning om t.ex. en produkt utgått ur sortimentet hos vår leverantör eller om det av någon annan anledning inte går att fullfölja avtalet. 

Ändring av redan lagd order kan endast göras fram till dess att ordern skickats från oss.

Ändring av redan lagd order med specialtillverkade produkter efter kundens önskemål kan endast göras fram till dess att produktionen av den aktuella produkten påbörjats.

Alla varor förblir egendom tillhörande Schmiedmann Sverige AB till dess fulla betalning kommit bolaget tillhanda.

Schmiedmann Sverige AB förbehåller sig rätten att häva ett köp om det finns misstanke om bedrägeri.

 

 

Leverans

 

Fraktkostnad beräknas på den totala vikten och volymen för produkterna och visas i kundvagnen.

För produkter med pant eller där man kan välja att skicka in sin originaldel för ombyggnation kan du välja själv om du vill ombesörja frakt/returfrakt eller att köpa till detta via vår frakttjänst.

Vi levererar endast inom Sverige.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i den beräknade leveranstiden om en vara t.ex. blir slutsåld eller av någon anledning blir försenad i produktion p.g.a. problem hos underleverantör.

Om en beräknad leveranstid förlängs kommer kunden att bli underrättad direkt med en ny preliminär leveransdag.

Samtliga leveranser skickas med DHL. För varor som är inom maxgräns för vikt/storlek skickas paketet till ett DHL Service Point ombud. Större/tyngre varor skickas med direktleverans där avhämtning terminal finns som alternativ.

Om paketet eller innehållet är skadat måste detta anmälas omgående till chauffören, personalen på det ombud där du hämtat paketet eller till DHL kundtjänst på tel: 0771 – 345 345. Efter att en skadeanmälan gjorts kontakta vår kundtjänst på mail info@schmiedmann.se och bifoga ärendenummer.

Om du angett felaktiga uppgifter vid beställningen som t.ex. felaktig adress eller kontaktuppgifter som medför att transportuppdraget måste ändras kan detta komma att debiteras beroende på vilka uppgifter som är felaktiga.

Ej uthämtat paket debiteras med en avgift från 395kr inkl. moms.

 

 

Betalning

 

Du kan betala med:

Kort / Swish / Fortus Faktura / Fortus kundkonto

Kort och Swish-transaktioner administreras av PayEX.se och är helt avgiftsfri för dig som konsument.

Begagnade produkter kan inte betalas med Faktura eller Kundkonto.

 

Köpvillkor - Fortus Faktura med delbetalningsmöjlighet

I samarbete med Fortus International Finance AB erbjuder vi betalning via faktura, på så sätt får du din beställning innan du betalar.

• Vid betalning mot faktura måste Personnummer anges.

• Leverans sker utan undantag till beställarens folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår lagstadgad påminnelseavgift med f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 2% (månadsränta) + gällande referensränta. Vid val av faktura som betalningssätt tillkommer en faktureringsavgift med 39 kr inkl moms.

Sedvanlig kreditprövning genomförs med kännedomskopia och leverans kan endast ske endast till folkbokförd adress.

Observera att kreditprövningen inte påverkar din framtida kreditvärdighet.

Observera att du kan också välja att påbörja delbetalning av din Faktura på månadsbasis. Gäller dock endast för privatpersoner.

Lägsta belopp att betala är 10% av fakturabeloppet (minimibelopp framgår av din faktura) - observera att samma förfallodatum på fakturan gäller om du väljer att påbörja delbetalning.

Väljer du att delbetala (minst 10%) gäller villkor i enlighet med Fortus Konto. För Konto gäller att ränta är f.n. 1,77 % per månad och beräknas på innevarande skuld den sista i månaden. Aviseringsavgift tillkommer på 29 kr per Kontosammanställning (en gång per månad)

Exempel effektiv ränta: För köp på 6 000 kr som betalas över 6 månader blir totalbeloppet  6499,50 kr. Månadsbeloppet blir i detta exempel 1 083 kr och den effektiva räntan 17,59%. 

Kontoavisering sker en gång per månad med 10 dagar som betalvillkor. Du kan när som helst avsluta ditt Konto, genom reglering av skulden, logga in på www.fortusfinance.conm.

Villkor enl. SECCI för Konto genom Fortus International Finance AB finner du på www.fortusfinance.com.

Avgift: 39kr inkl. moms.

 

Villkor - Fortus Konto

 

I samarbete med Fortus International Finance AB kan vi erbjuda betalning via Fortus Konto (konsumentkredit), på så sätt får du din beställning innan du betalar.

Du betalar ingen avgift för ditt köp via Fortus Konto.

• Vid betalning mot Fortus Konto måste Personnummer anges.

• Fortus Finance reserverar sig för att bevilja kreditutrymme baserat på erhållna värden från kreditupplysning, från de av dig angivna KALP-värden (Kvar Att Leva På) samt eventuell skötselhistorik.

• Leverans sker utan undantag till beställarens folkbokföringsadress.

• Genom bekräftelse av köp med betalsätt Fortus Konto anses du därmed ha accepterat aktuella villkor för Konto - se www.fortusfinance.com för de aktuella villkoren.

Samlade köp mellan den 20:e innevarande månad och den 20:e i nästkommande månad samlas på en (1) Månadsfaktura.

Månadsfakturan (kontoutdrag) har betalningsvillkor 10 dagar. Vid försenad betalning utgår lagstadgad påminnelseavgift med f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 2% (månadsränta) + gällande referensränta.

Sedvanlig kreditprövning genomförs med kännedomskopia och leverans kan endast ske endast till folkbokförd adress.

Månadsfakturan skickas direkt hem till dig via vanlig postgång. I samband med leverans skapas en s.k. Leveransfaktura (distribueras separat) som en kvittens på ditt köp. Ingen betalning ska göras mot detta

dokument utan mot Månadsfakturan (kontoutdrag).

Villkor för Fortus Konto: minst 10% av Månadsfaktura ska betalas (anländer runt 20:e månatligen). Ränta är f.n. 1,77 % per månad

och beräknas på innevarande skuld den sista i månaden. Tillkommer aviseringsavgift på f.n. 29 kr per månadsfaktura.

Allmänna Villkor för Konto samt den s.k. SECCI:n hittas under www.fortusfinance.com.

Du kan när som helst avsluta ditt KundKonto - du behöver bara kontakta Fortus Finance kundtjänst

(info@fortusfinance.com / 031-719 22 00) så tar de bort detta i samband med att du reglerar din återstående skuld.

 

 

Ångerrätt och reklamation

 

Vid fraktskada måste detta anmälas omgående till chauffören, personalen på det ombud där du hämtat paketet eller till DHL kundtjänst på tel: 0771 – 345 345. Efter att en skadeanmälan gjorts kontakta vår kundtjänst på mail info@schmiedmann.se och bifoga ärendenummer.

Om en produkt har skador eller på något sätt är defekt vid leverans kontakta vår kundtjänst snarast och montera inte produkten på bilen!

Vi har 14 dagars öppet köp på produkter förutom specialtillverkade komponenter som tagits fram efter kundens önskemål eller specifikation. Vid retur skall varan samt dess förpackning returneras i oskadad och oanvänd. Om en produkt returneras skadad eller på något sätt som påverkar produktens värde förbehåller sig Schmiedmann Sverige AB rätten att göra avdrag för värdeminskningen eller helt neka returen. Värdeminskningens omfattning bedöms av Schmiedmann Sverige AB.

Vid retur är det du som kund som ansvarar för att varorna är emballerade noggrant för att undvika skador under transporten. Det är även kunden som står för risken vid eventuella fraktskador under returfrakten.

 

Vid reklamation på grund av felproduktion kan produkten komma att behövas kontrolleras av tillverkaren för bedömning.

Vid misstänkt fel på produkten kontakta vår kundtjänst omgående och utför inte några modifieringar på produkten.

Om produkten modifierats kan du bli nekad ersättning vid reklamation.

Om en produkt är felaktig kommer den att bytas ut mot en ny.

Elektronikprodukter måste returneras i original obruten förpackning.

Återbetalning sker normalt inom 30 dagar från det att vi mottagit och godkänt din retur. Vi kan endast utföra återbetalning på samma sätt och till samma konto som användes vid köptillfället.

 

Returadress:

Schmiedmann Sverige AB

Gunnesgårdsvägen 25

43974 Fjärås

Sverige

 

 

Produktsortiment

 

Schmiedmann Sverige AB reserverar sig för att produkter kan utgå ur sortimentet hos någon av våra leverantörer vilket innebär att en produkt inte kan levereras. Om en beställning är lagd får man i så fall möjlighet att byta till annat alternativ eller i sin helhet annullera beställningen mot full återbetalning.

 

Schmiedmann Sverige AB reserverar sig för eventuella felskrivningar i produktbeskrivningar. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Schmiedmann Sverige AB förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella fel i prislistor.

 

Schmiedmann Sverige AB ansvarar inte för huruvida en viss produkt kan påverka ett fordons garanti, försäkring eller liknande. Ha i åtanke att vissa produkter är speciellt framtaget för tävlingssyfte och det är upp till kunden att kontrollera vilka regler som gäller för respektive fordon/produkt utifrån vilket ändamål man har för avsikt att bruka fordonet.

 

 

Prisgaranti

 

Schmiedmann Sverige AB garanterar de lägsta priserna i Sverige på samtliga av våra produkter. Prisjämförelsen gäller för ordinariepriser hos andra svenska företag med produkter av samma fabrikat och modell.

 

 

Garanti

 

Produktgaranti gäller 2 år på samtliga reservdelar i sortimentet.

Produkter som är speciellt framtagna för effektökning eller för tävlingsbruk omfattas inte av några generella garantitider. Vid garantiärende på en produkt kan produkten behöva returneras för kontroll av oss eller i vissa fall även av tillverkaren för att kunna göra en bedömning.

Schmiedmann Sverige AB förbehåller sig rätten att återkalla en produkt för kontroll innan en ersättningsprodukt skickas ut.

Begagnade produkter säljes i befintligt skick och omfattas endast av en funktionsgaranti.

För samtliga garantiärenden måste man kunna påvisa att produkten i fråga är fackmannamässigt installerad. Att se till att installation sker på rätt sätt är kundens ansvar. Ha i åtanke att vissa komponenter kan kräva specialverktyg eller diagnosutrustning.

Schmiedmann Sverige AB ersätter inte omkostnader så som lackering eller installationskostnader vid ett eventuellt garantiärende.

 

 

Force majeure

 

Schmiedmann Sverige AB är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 

 

Verkstad

 

När du bokar tid i vår verkstad får du alltid fast pris på arbetskostnad om inget annat avtalats i enlighet med kunden.
Enda gången det fasta priset kan komma att justeras är om bilen är i oförutsägbart dåligt skick, är modifierad utan vår kännedom eller på annat sätt försvårar arbetet markant.
Om en sådan situation uppstår kommer du alltid att bli kontaktad innan arbetet fortskrider.

Schmiedmann Sverige AB förbehåller sig rätten att debitera hela arbetskostnaden om avbokning ej sker senast 24 timmar före start av den avtalade tiden.

 

 

Integritetspolicy

 

Schmiedmann Sverige AB ansvarar för behandling av de personuppgifter som du lämnar så som:

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Mobilnummer
  • Personnummer (krävs endast vid betalningsalternativen faktura eller delbetalning)
  • IP-adress

Dessa uppgifter är nödvändiga för att vi skall kunna fullfölja vår del av köpeavtalet. Om du inte samtycker kan vi inte fullfölja vår del och tvingas därmed neka dig köpet.

Dina personuppgifter sparas i 3 år men du kan själv välja att radera ditt konto tidigare.

Efter att du genomfört ett köp sparas dina uppgifter i enlighet med bokföringslagen.

Personnummer krävs endast vid betalningsalternativ Fortus Faktura eller Fortus Kundkonto.

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas eller utbytas till något annat företag, utan ditt samtycke. Däremot kan dina uppgifter komma att delas med våra underleverantörer, så kallade personuppgiftsbiträden.

I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra produkter och tjänster som t.ex. vissa betalalternativ delar vi dina personuppgifter med företag som är personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och som vi har Personuppgiftsbiträdesavtal med.

Cookies används för att maximera en webbplats funktioner och därigenom kunna förbättra köpupplevelsen. Med hjälp av cookies kan webbplatsen bl.a. hålla reda på vilka varor du har placerat i varukorgen.

En cookie är en textfil som lagras på din dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att identifiera besökaren.

Det finns två typer av cookies och vi använder oss av båda. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator, dessa används för att exempelvis kunna mäta hur du som besökare rör dig på hemsidan.

Den andra typen av cookies som vanligtvis används är "Session-Cookies". Under tiden du är inne och besöker webbplatsen delar vår webbserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop dig med andra besökare. En "Session-Cookie" lagras aldrig permanent på din dator utan försvinner när du stänger din webbläsare. Schmiedmann Sverige AB använder sig även av tredjepartscookies för att maximera köpupplevelsen. För att du problemfritt ska kunna använda www.schmiedmann.se krävs det att du har cookies aktiverat.

Mer information om cookies finnes på Telestyrelsens webbplats (https://www.pts.se/).

 

 

Tvist

 

Klagomål eller synpunkter avseende våra produkter eller tjänster bör meddelas till vår kundtjänst skriftligen via mail: info@schmiedmann.se

 

 

Kontakt

 

E-post: info@schmiedmann.se

Tel växel: 0300-308 08

 

E-post verkstad: verkstad@schmiedmann.se

Tel verkstad: 0300-301 33

 

Thank you for visiting
Schmiedmann!
We noticed you are from...

United States United States